Kultura > Přiblížení sklo a malba

8. 9
Středa

Přiblížení sklo a malba

Místo:
galerie Duhová Paleta
Od-do:
8. 9 - 30. 9
Typ akce:
Výstava
WWW:
http://www.zsazus.cz
Popis

galerie Duhová paleta Vás zve na zahájení první výstavy po prázdninách. Vernisáž se koná ve středu 8. 9. 2010 v 17 hodin.
Skleněné objekty vystavuje akademický sochař Ivan Kolman. Narodil se v Praze. Koncem šedesátých let studoval na VŠUP u profesora Libenského - sklo, glyptika. V roce 1967 sudijní pobyt na Royal College of Art v Londýně. Je autorem daru České republiky papeži Janu Pavlu II. Jeho práce jsou v mnoha soukromých sbírkách po celém světě.

Malbu představí dva hendikepovaní malíři. Petr Šrámek patří mezi nejznámější hendikepované malíře, žije a maluje své obrazy v Domově a Centru v Hodkovicích nad Mohelkou pod odborným vedením akademického sochře Ivana Kolmana. Pan Šrámek patří mezi umělce malující nohama. Od roku1993 je pod patronátem Nakladatelství ÚMUN a stal se stipendistou "Celosvětového sdružení malířů malujících ústy a nohama" v Lichtenštejsku.

Veronika Svatošová žije v Karlových Varech. Do svých 13 let žila jako jiné zdravé děti. O prázdninách před začátkem osmé třídy, nešťastně spadla ze stromu. Od té doby je ochrnuta na celé tělo. Velmi brzy začala psát a malovat ústy.

Těšíme se na Vaši návštěvu.
Z galerii Duhová paleta Mgr. Milada Machková

Potvrzení účastníci [Žádný]

Pravděpodobní účastníci [Žádný]

Přidej komentář