Kultura > F. M. Dostojevskij Kníže Myškin je Idiot

11. 10
Pondělí

F. M. Dostojevskij Kníže Myškin je Idiot

Místo:
Karlovarské městské divadlo
Začíná:
19:30
Typ akce:
Divadlo
WWW:
http://www.karlovarske-divadlo.cz
Popis

F. M. Dostojevskij
Kníže Myškin je Idiot

pondělí 11. října 19:30
Divadlo Husa na provázku


3. festivalové představení

Inscenace roku 2004 v anketě Divadelních novin.

Koncepce obnažit Dostojevského, herce i diváka až do morku kostí, totální herecké nasazení, psychodelická hudba, postmodernistická scéna - to vše útočí na křehkou divákovu rovnováhu mezi šílenstvím a maskou normálnosti tak, že si každý návštěvník projde očistcem, kde chtě, nechtě, zpytuje svou černou duši. Režisér Vladimír Morávek je nejlepší divadelní režisér současnosti.

Kníže Myškin je idiot se svou dokonalou konstrukcí představení bourá mýty o nepřekonatelných technických překážkách, jež brání, aby byl divadelní divák plně pohlcen a stal se i s vlastní, mnohdy husí kůží přímým účastníkem představení. Morávkovy nároky na herce, ze kterých mačká krom potu a krve i kostní dřeň, nemají v České kotlině obdobu, nicméně, na výsledku jsou ty hodiny dřiny se zkouškami opravdu znát a celé představení je komponováno jako jeden celek, ve kterém se žádnému z herců nedává ani na vteřinu odpočinout.

Hrají: Jiří Vyorálek, Eva Vrbková, Marek Daniel, Ivana Hloužková, Gabriela Ježková, Kateřina Šudáková, Ivana Uhlířová, Pavel Zatloukal, Alena Ambrová, Radim Fiala, Kateřina Mančalová, Dita Kaplanová, Petr Oslzlý, Simona Peková, Michal Bumbálek, Vladimír Hauser, Tomáš Sýkora, Filip Štipský, Eliška Fuksová, Veronika Jančíková nebo Ester Povýšilová, Martin Kotulán, Marika Žáková

Režie: Vladimír Morávek



Cena vstupenek
350,- 320,- 250,- 200,- Předplatné: A1, A2

Potvrzení účastníci [Žádný]

Pravděpodobní účastníci [Žádný]

Přidej komentář