Kultura > Anton Pavlovič Čechov TŘI SESTRY

22. 9
Středa

Anton Pavlovič Čechov TŘI SESTRY

Místo:
Karlovarské městské divadlo
Začíná:
19:30
Typ akce:
Divadlo
Vstupné:
350,- 320,- 250,- 200,- Předplatné: A1, A2
Popis

Přestože TŘI SESTRY vznikly před více než sto lety, je to navýsost současná hra, plná velkých a čistých emocí.
"Byla to perná práce, napsat Tři sestry," přiznal tehdy čtyřicetiletý autor. "Vždyť hrdinky jsou tři - a každá z nich musí mít svůj vlastní charakter."
To, co si Čechov předsevzal, také splnil. Každá ze sester je jiná: Nejstarší Olga, učitelka na gymnáziu, akceptuje úděl nikdy nemilované ženy - prostřední Máša, která je už sedm let nešťastně vdaná, se zamiluje do ženatého muže - a nejmladší Irina smysl lásky i života teprve hledá. Tragikomedii Tři sestry zalidňují ještě další pozoruhodné postavy - např. okouzlující a poněkud užvaněný podplukovník Veršinin - Mášin vševědoucí nudný manžel Kulygin - nešťastně zamilovaný romantický baron Tuzenbach a jeho rival, neomalenec Solený... a v neposlední řadě typicky čechovovský charakter, všemi oblíbený vojenský lékař, zbabělec Čebutykin.
Čechov, lékař a umělec v jedné osobě, považoval za jednu z nejvážnějších chorob lidskou pasivitu. Soucítil s každým, kdo poctivě hledal smysl své existence.
Současně však byl ironický ke každému, u něhož diagnostikoval duševní či fyzickou lenost a především vědomé setrvávání ve lži. Z dosahu své hořké ironie nevyloučil ani postavy tří sester.
I když obrozené Divadlo Na Fidlovačce existuje už celé desetiletí, na A. P. Čechova "si trouflo" teprve ve své jedenácté sezoně.
To proto, že k velikosti Čechova musí soubor dozrát... A proč volba padla právě na Tři sestry? Na to nechť si odpoví sami diváci poté, až zhlédnou představení.
Hrát se bude ve vynikajícím překladu Leoše Suchařípy.

Hrají: Tomáš Töpfer, Zuzana Vejvodová, Andrea Černá, Martina Randová, Ondřej Brousek, Iva Pazderková, Daniel Rous, Otakar Brousek ml., Marek Holý, Pavel Nečas, Zdeněk Maryška, Ludmila Molínová, Matěj Kužel a Jakub Štáfek.

Hudba: Ondřej Brousek

Režie: Juraj Deák

Potvrzení účastníci [Žádný]

Pravděpodobní účastníci [Žádný]

Přidej komentář