Kultura > ROCK FOR CHURCH(ill)

27. 8
Pátek

ROCK FOR CHURCH(ill)

Místo:
Vroutek u Podbořan
Začíná:
13:00
Typ akce:
Festival
WWW:
http://www.rfch.cz
E-mail:
info@rfch.cz
Popis

Zahřívací jarní festivaly už jsou za námi, a tak přichází čas na silnější kalibry. V záplavě nabídek by vám určitě neměl ujít Rock for Church(ill), který se koná pravidelně koncem Srpna ve Vroutku u Podbořan. Není to sice největší akce léta, ale se svou atmosférou a programem přesto patří mezi nejzajímavější domácí festivaly. Festival původně začínala před jedenácti lety jako malá regionální akce na podporu kvalitní muziky v Severních Čechách. Loňský jubilejní ročník pak představil gratulanty, jako jsou třeba Asian Dub Foundation, Irie Revoltés nebo Macka B. Výročí oslavilo společně s pořadateli přes 5000 spokojených návštěvníků, s kterými se v rámci trvale udržitelného rozvoje počítá i v roce 2010...

Je ale dost dobře možné, že se letos povede festival vyprodat, proto raději doporučujeme pořídit lístek v předprodeji. Z Velké Británie totiž přiletí kultovní kapela Stereo MCs, která má na kontě přes milion prodaných alb a několik ocenění Mercury Prize i Brit Awards. Základní trio spolu funguje už 24 let a s jejich zatím nejnovějším albem "Double Bubble" se vrátili ke kořenům, které jsou pro ně typické. Vzpomeňte si na jejich velké hity „Connected" či „Step It Up". Není pochyb, že společně s novinkami zazní ve Vroutku!

Druhým velkým lákadlem měli být jamajští dědové z The Skatalites, kteří ale nečekaně zrušili své srpnové evropské turné. Pořadatelé ale obratem přišli s náhradní a více než adekvátní náhradou. Do Vroutku přijede jamajská zpěvačka Doreen Shaffer, která od 60. let jezdila právě z The Skatalites. Hlasem legendárního duetu „Still in Love" je právě Doreen & Alton Ellis. Do Čech se tato populární zpívající babička znovu podívá s belgickou kapelou The Moon Invaders.

A když už bude na festivalu babička, nesmíme zapomenout také na jamajské dědečky. A to je velké překvapení a lahůdková třešnička v programu. Na festival exkluzivně přiletí legendární jamajský zpěvák Max Romeo, který je autorem klasických hitů „Chase the Devil" (známého také z remixu od The Prodigy), „War inna Babylon" nebo „One Step Forward". Romeo je bez debat jedna z největších osobností reggae historie, která se vrátí do Čech po vyprodané premiéře před třemi lety v pražském Lucerna Music baru. Všichni, kdo jej tehdy slyšeli, vědí, že jeho koncert je životním zážitkem.


Nesmíme také zapomenout, že v programu jsou i britští Transglobal Underground. Zajímavostí určitě bude i vystoupení Ecstasy of St Theresa, kteří si pro svůj letošní comeback exkluzivně vybrali právě tento festival! Vedle nich vystoupí ve Vroutku i takřka kompletní první liga domácí scény. Od Tata Bojs, Skyline, Wohnout či 100 Zvířat až k Skyline, Prago Union nebo Navigators. Další kapely najdete na festivalovém webu www.rfch.cz

Závěrem se ještě podíváme na druhou Represent DJ Stage, kde vystoupí vedle britských dnb hrdinů Drumsound & Bassline Smith i belgický mixmaster Raggamuffin Whiteman, který hraje luxusní mix dancehallu, coupe decalé, bassline i jihoamerického kuduro. Z Německa přijede čínský DJ Zhao, zkušený specialista na styly jako afro-electro, zulu-house, kwaito, kuduro nebo rumbu. Máme taky slíbený reggae set od gambijský Jah Luv Sound, které s karibskou muzikou podpoří i JahMusic Lightaz a Babylon Rocker, který to opepří ještě trochou dubstepu a tropicalu. Nesmíme zapomenout na oblíbené T2B Crew, kteří rozpálí drum´n´bass massive v plné sestavě Pixie, Suki & Wash. Na této stage vás taky čeká premiéra nového projektu Pressure House ve složení Lucky Dub, Major Pirate, Missy M & Sasha. A k tomu Ross The Boss se svým obrovským archívem tanečního afrobeatu, soca, soukous a zouk. A v neposlední řadě Shopsky Sound s nadílkou balkánské party! Už tušíte, proč je tento festival jedním z nejoblíbenějších open-air mejdanů léta?

Předprodej probíhá v sítích Ticketportal a na všech terminálech Sazka za luxusních 490Kč + poplatky. Bez poplatků můžete nakupovat exkluzivně na pokladně pražského kluba Lucerna Music bar. Vstupenky na místě budou stát 650Kč na celý víkend nebo 400Kč za jeden festivalový den.
Více informací a další potvrzené kapely najdete na www.rfch.cz.

Text> Rock for Churchill

 

Videoreport z loňského ročníku 2009 by ZV(tv):


http://zdaryvary.cz/tv/225-rock-for-churchill-videoreport

 

Potvrzení účastníci [Žádný]

Pravděpodobní účastníci [Žádný]

Přidej komentář