Kultura > Gilles Plazy - Women

28. 5
Pátek

Gilles Plazy - Women

Místo:
Galerie 4 - galerie fotografie
Od-do:
28. 5 - 26. 6
Končí
17:00
Typ akce:
Výstava
Vstupné:
dobrovolné
WWW:
http://www.galerie4.cz/vystava/women
Organizátor:
Galerie 4
Tel:
+354 422 838
E-mail:
g4@galerie4
E-Osobnosti:
Gilles Plazy
Popis

Galerie 4 si Vás dovoluje pozavt na výstavu francouzského fotografa, malíře, spisovatele a historika umění.

„Téma velice široké, které je, mezi ideálem a realitou, obsaženo v literatuře, malířství i fotografii. Ve všech třech uměleckých disciplínách, kterým se věnuji.
Pro Galerii 4 jsem vytvořil výstavu založenou na souboru fotografií, který se zaobírá ženami ; ze strany jedné fotografie soch z muzeí , ze strany druhé fotografie z filmů z internetu.
Na jedné straně nahotinky z mramoru, jejichž smyslnost akademik špatně skryl. Na straně druhé levná digitální pornografie a její veliká mašinerie pro mužské potěšení, čimž ztrácí ženská křehkost a jemnost. Vše však záleží na úhlu pohledu pod kterým se dívame na jedno či druhé.
V malbě nezobrazuji ženy reálné či vymyšlené, raději se soustřeďuji na umění abstraktní. Na papír či plátno rád umisťuji místo kreseb a maleb slova rituálně invokující : women - ženy, mnohdy doprovázené dalšímy. Neboť slovo může být stejně silné jako obraz. A s tímto zaujetím spojuji malbu, kresbu a písmo.
Mým původním zaměřením bylo psaní. Psaní poesie. Proto pro mne bylo v tomto tématu nezbytné spojení těchto vyjádření : fotografie, malba a poesie."
Gilles Plazy

Potvrzení účastníci [Žádný]

Pravděpodobní účastníci [Žádný]

Přidej komentář