Kultura > MICHAL GERA BAND

23. 10
Pátek

MICHAL GERA BAND

Místo:
Club Imperial
Začíná:
20:30
Typ akce:
Koncert
Popis

GERA BAND vznikl v roce 1981 jako kvartet.
V nástrojovém obsazení -převážně akustickém (tp, sax, b, ds) - nebyl použit žádný tzv. harmonic¬ký nástroj, což významně přispělo k jeho charakteristickému zvuku.
Koncepce tvorby GERA BANDu je založena na moderním pojetí post-bebopového mainstreamu ve spojení s prvky free jazzu, blues, rocku a latinsko-americké rytmiky. V repertoáru jsou hlavně původní skladby Michala Gery, ale i některé standardní kompozice dalších autorů. Vedle prokomponovaných celků se tu uplatňují improvizační schopnosti jed¬notlivých hráčů.
GERA BAND často vystupuje v jazzových klubech a na samostatných koncertech, zúčastnil se několika tuzemských a zahraničních festivalů (2 LO: Bratislavské džezové dni 1982, Opus 9115 1404-05). Toto období existence kapely nejlépe dokumentuje autorská LP deska jejího vedou¬cího (Fáta morgana, Panton 8115 0684). Současná podoba je též zachy¬cena na CD Magdmania.
V roce 1988 došlo ke změně, kdy byl saxofon nahrazen elektrickou kytarou. Zvuk GERA BANDu tak nyní působí sevřenějším dojmem a zvý¬razněním bluesových prvků se stal jeho projev přímočařejším. O tom se mohou na vlastní uši přesvědčit návštěvníci v některém z pražských jazz klubů, ale i mimo Prahu nebo v zahraničí..

Potvrzení účastníci [Žádný]

Pravděpodobní účastníci [Žádný]

Přidej komentář