Článek

CZAROTEK u Sokolova

Určitě jste zaznamenali, že od čtvrtka 30. 4. až do dnešní neděle probíhala Tekno párty u Sokolova na letišti 4 kilometry vedle vesnice ...

Určitě jste zaznamenali, že od čtvrtka 30. 4. až do dnešní neděle probíhala Tekno párty u Sokolova na letišti 4 kilometry vedle vesnice zvané Hřebeny. A pokud ne, tak Vám doporučuji zajít si na ušní.

CZAROTEK

První den, tedy ve čtvrtek, jelo jen šest Stage, poté se postupně přidaly všechny. Celkem jich tedy bylo 12, na kterých bouchalo cca 24 dýdžejů.

 

Účast byla první den okolo 2 000 návštěvníku různého typu. Od psů přes dredaře až po nadbytečnou skupinou jistých neoblíbených občanů. Postupně se populace rozmnožila na 5 000 (množilo se to rychle).


Bouchalo se nonstop, jak je zvykem. Na jedné straně jelo Tekno a na druhé víc jungle a DNB. Já osobně jsem tam dorazil až v pátek v pozdních večerních hodinách, už byla tma a zábava v plném proudu. Usídlil jsem se na konci u jungle a DNB, kde jsem znal pár lidí. Přesné detaily Vám nepopíšu, protože už jsem tam dorazil v doprovodu Tequili.

CZAROTEK

Akce probíhala tak, jak standartně probíhají akce tohoto typu. Jediné, co mě osobně překvapuje, je fakt, že se tam vůbec nekrade a všichni jsou přátelští. Přitom, když vidím ten chaos plný omamných látek, je to docela zvláštní.

 

Ze soboty na neděli se zřejmě začalo bouchat už moc nahlas. Proto si občané vesnice Habartova začali stěžovat. Habartov je situován asi 3 km ve směru šíření hudby z postavených stage. Proto na místo dorazila Krajská Hygienická Správa a naměřila asi o 10 decibelů více, než je zákonem povoleno. Pro informaci, povoleno je 40 db, přičemž tato nejvyšší přípustná hladina se dále upravuje o předem stanovené faktory, které se vyhodnocují přímo na místě podle proměných podmínek. Policie na základě měření zakázala pouštět systémy. Přesto 5 stagí zákaz porušilo a začali bouchat na poloviční výkon. To následně vyvolalo nasazení těžkooděnců ze strany policie.

Výsledkem byli čtyři zatčení lidé. Přesto všechno skupinka víše zmíněných navštěvníků nevzala kramle, ale vytrvala na místě. Policie provedla další zásah a byla vytlačena na louku. (Pamatuji si, že mi přišla sms od kamarádky asi ve 2 ráno – "právě vytlačujeme těžkooděnce"). Návštěvníci byli proti asi třiceti těžkooděnci v přesile. Policisté před nimi couvali, k žádným velkým potyčkám však nedošlo. Pořadatelé mohou podle všeho dostat až 2 000 000 Kč pokutu za porušení zákazu.


Má nejmenovaná informátorka dodává „V neděli v noci už to ani nebyla rychta, jako spíš jedna velká společná kalba. Dokonce tam promítali i Čarodějky, protože nesměli hrát. Fakt to připomínalo čarodějnice…“