Článek

Delegace ministrů EU navštívila Karlovy Vary

Návštěvníci se podívali na letiště, prohlédli si Císařské lázně a ochutnali Vřídlo a becherovku...

Možná jste si poslední dny všimli kolony policistů a černých aut s majáčky. Já osobně jsem si jich "všiml" na vlastní kůži, málokdy se stane, že cesta z Březové do Varů, která běžně trvá +- 10 minut, zabere skoro hodinu, ale s pomocí policistů, ochotně zastavujících dopravu a působících zácpy po celém měste to není žádný problém.

 

Pokuď jste dosud nevěděli, kdo pak jsou ti páni(dámy popř.) v černých autech s hojným doprovodem policistů za zadkem, byli to ministři pro místní rozvoj Evropské Unie. Doufám, že se jim návštěva Karlových Varů líbila a budu rád, když se někdy vrátí a opět mne budou zdržovat při důležitých pracovních cestách mezi sídlem zdaryvary.cz a domovem :)

 

 


---

Delegace ministrů Evropské unie pro místní rozvoj si dala v těchto dnech dostaveníčko v západočeském lázeňském trojúhelníku. Ve středu 22. dubna navštívili Karlovy Vary. V lázních měly dva autobusy plné delegátů EU naplánovány nejprve návštěvu karlovarského letiště, pak Císařských lázní a poté bylo na programu Vřídlo a Muzeum Becherovky.

 

Už na letiště ovšem přijel žlutý autobus s logem Evropské unie s více než hodinovým zpožděním. Letištní hala se zaplnila delegáty a po formálním přivítání jim byl promítnut krátký film o historii a modernizaci letiště. Kolik tu bylo z přítomných ministrů, nevěděl snad nikdo. V každém případě chyběl i Cyril Svoboda, český ministr v demisi. „Vím, že do Karlových Varů dorazilo 64 delegátů, ale kolik z počtu 27 ministrů dorazilo, to nevím. Přesné podklady jsme neobdrželi,“ komentovala situaci na letišti Andrea Bocková, tisková mluvčí Krajského úřadu.

 

 

V Císařských lázních přivítal delegaci hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný, karlovarský primátor Werner Hauptmann a nechyběl už ani Cyril Svoboda. Také zde zhlédli delegáti film o Císařských lázních, které by mohli v budoucnu aspirovat na jakési „detašované pracoviště Bruselu“ právě v oblasti místního rozvoje.

 

Karlovarský program ale nebyl podle protokolu summitu povinný. Ještě večer se všichni vrátili zpět do mariánskolázeňského hotelu Esplanade, kde pro ministry pro místní rozvoj zemí EU uspořádal hejtman Novotný večeři.

 

„Ve čtvrtek a v pátek budou ve Společenském domě Casina v Mariánských Lázních jednat ministři o soudružnosti regionů,“ řekla Bocková. V pátek se pak k ministrům připojí také eurokomisařka Danuta Hübnerová, která má v Bruselu na starosti čerpání dotací z Regionálních operačních programů Severozápad.

 

Návštěva z EU

– Do Karlových Varů přijelo ve středu 27 ministrů EU pro místní rozvoj.
– Ubytováni jsou od středy do pátku v hotelu Esplanáde M. Lázně.
– Jednání o politice soudružnosti regionů se konají ve čtvrtek a v pátek ve společenském domě Casino (ML).
– V pátek přijede do M. Lázní eurokomisařka Danuta Hübnerová.

 

 

článek (c): Petr Zahradníček

---

Návštěva delegátů má ledacos společného s EUROFESTIVALEM, kde má zdaryvaryTEAM v plánu vyzpovídat Mig21 a Anetu Langerovou. Máte-li na ně zajímavou otázku, neváhejte nám jí napsat. Více zde.

 

doplněny paparazzi fotky od chochyho.

Fotogalerie