Článek

Goodfellas + NICELAND

Karlovarsko-žižkovská kapela Goodfellas vystoupí JIŽ TENTO PÁTEK v Karlových Varech společně s písničkářem Michalem Motyčkou, známým pod přezdívkou NICELAND.Koncert proběhne na půdě klubu Paderewski, kam se Goodfellas pravidelně vracejí se zajímavými hudebními hosty.

NICELAND...pod touto značkou Michal zvítězil v soutěži Coca-Cola PopStar, kde jako první interpret uspěl sólově s kytarou. 

Niceland navazuje na současnou vlnu písničkářů v čele s Damienem Ricem, Jamesem Harriesem či Glenem Hansardem z kapely Frames, sám mezi své hudební „inspirátory" řadí i mnoho dalších, vskutku rozličných hudební osobností. Od Johnnyho Cashe, přes R.E.M. až ke skupinám Radiohead nebo Placebo. Už od první chvíle se ve známé soutěži Coca-Cola PopStar vymykal mezi ostatními jako svérázný a osobitý písničkářský solitér. Po svém vítězství však ihned ukázal, že škatulka „melancholický mladík s kytarou", do kterého se ho snažili mnozí napasovat, mu bude hodně těsná. Svůj první koncert po soutěži odehrál na německém festivalu Highfield, kde se představili například vedle Kaiser Chiefs, Fall Out Boy nebo Chrise Cornella. Absolvoval akustické turné s kapelou Kryštof a nedávno vydal desku Little Black Book pod vedením producenta Yardy Helešice.

Niceland je doposud nejznámějším hudebníkem, který pozvání Goodfellas přijal, navíc jej ke karlovarské kapele poutá i žánrová příbuznost a obdiv k podobným hudebním vzorům. Goodfellas v nejbližší době je čeká na třicet koncertů po celé republice, navštíví mimo jiné známé pražské kluby Akropolis a Roxy. V září 2008 také natočili EP s názvem Shake The Matches, písně z něj jsou k poslechu na internetu.

 

Fotogalerie