Článek

Chebské dvorky 2020

Open air výstavy a prezentace designové tvorby v historickém centru města. 18. ročník přehlídky umělecké tvorby

11.-13.6. od 10.00 do 18.30. Historické jádro města Chebu se stane centrem setkání umělců a příznivců výtvarného umění z Čech i ze zahraničí, stane se tak největší galerií pod širým nebem.

Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu a na zemi se ocitnou fotografie, malby, kresby, koláže, prostorové instalace a objekty. Své výtvarné a fotografické práce a projekty představí studenti uměleckých škol a oborů, tvůrčí seskupení z řad profesionálů i nadaných amatérů, samostatně tvořící autoři a nezávislí designeři. S většinou z nich se návštěvník může osobně setkat v místě jejich prezentace, nebo na zahájení na dvorku č. 17.

V rámci akce představujeme v Art Centru Galerie 4 tři výstavy, které budou uvedeny společně s ostatními ve čtvrtek 11. června v 16.30 v Klášterní zahradě. Účast na zahájení potvrdil Vladimir 518, prezentace tvorby rappera, výtvarníka, multimediálního umělce, zakladatele značky Bigg Boss a v neposlední řadě člena skupiny PSH byla přesunuta na další ročník festivalu. Pro letošní mimořádný ročník však vybral jeden ze souborů cestovatele a fotografa Davida Těšínského, který je prezentován pod názvem Fotka jako zbraň, fotka jako lék ve 3. NP Art Centra Galerie 4, obrazově vypovídá o rapperech v USA.

Určeno všem věkovým kategoriím. Vstup zdarma. Bezbariérový přístup možný na všechna místa konání. Pohyb a pobyt v místech akce bude v souladu s aktuálními nařízeními MZČR.

Věříme, že si "covidový" 18. ročník dokážeme užít, bude inspirací a probudí nás ze čtvrtletní kulturní abstinence.