Článek

Art Centrum Galerie 4

Návštěvníci zde mohou shlédnout výstavu ART CENTRUM Galerie 4. Je průřezem historií fotografie. Díky tomu návštěvníci mohou vidět, jak se v průběhu let proměňoval tvůrčí přístup a pohled fotografů. Na žádném jiném místě u nás zájemci o fotografii neuvidí tolik velkých jmen pohromadě. Ve dvou podlažích bude k vidění výstava fotografií stovky nejvýznamnějších autorů, kteří v Galerii 4 za posledních třicet let vystavovali.

Od 5. prosince 2015 do 6. března 2016 mohou návštěvníci shlédnout výstavu ART CENTRUM Galerie 4. Je průřezem historií fotografie. Díky tomu návštěvníci mohou vidět, jak se v průběhu let proměňoval tvůrčí přístup a pohled fotografů. Na žádném jiném místě u nás zájemci o fotografii neuvidí tolik velkých jmen pohromadě. Ve dvou podlažích bude k vidění výstava fotografií stovky nejvýznamnějších autorů, kteří v Galerii 4 za posledních třicet let vystavovali. Půjde o fotografy z celkem osmi zemí světa. Výstava zaujme žánrovou pestrostí a časovým rozpětím. Vedle sociálního dokumentu, portrétů a krajin nabízí i reportážní snímky, zátiší nebo akty. Budou zde vystavena díla slavných jmen, jako je František Drtikol, Josef Sudek či Jindřich Štýrský i současní autoři, včetně současné „slovenské vlny”.  Nejstarší záběry pocházejí z let minulého století, nejnovější vznikly v letošním roce.

V prvním patře je připravena dlouhodobější expozice Historie fotografických ateliéru Chebu na přelomu 19. a 20. století.

Projekt přestavby Art Centrum Galerie 4 byl financován z prostředků Karlovarského kraje.