Článek

Kolik řečí umíš - tolikrát jsi člověkem!

Znáte tohle pořekadlo? Máte chuť se učit nové jazyky? V Krajské knihovně Karlovy Vary se můžete od září pustit do studia hned dvou jazyků.

Již tradičně jsou připraveny jazykové kurzy angličtiny.


Zájemci se mohou již dnes hlásit do kurzu pro začátečníky se základními znalostmi jazyka, pro mírně a středně pokročilé. Jednotná cena všech kurzů je 2.760 Kč za kurz.

Lektorkami jsou Věra Randová a Mgr. Ilona Kopšová. Výuka všech tří kurzů bude od září probíhat v odpoledních a večerních hodinách na pobočce krajské knihovny na Lidické. Vice informací na http://www.knihovna.kvary.cz/cs/pro-navstevniky/vzdelavani/jazykove-kurzy/jazykove-kurzy-2012-2013.html nebo na telefonu 353 502 829, kde na vaše dotazy odpoví Eva Kaňovská.
Na webu knihovny je možné stáhnout přihlášky do jednotlivých kurzů. Zájemci o kurz pro pokročilé zde najdou i zkušební test (vč. jeho řešení), na kterém mohou otestovat, zda jejich znalosti jazyka odpovídají požadavkům výuky.


Druhým jazykem, který se můžete v krajské knihovně naučit je český znakový jazyk. Tento kurz je určen začátečníkům. Lektorem je rodilý neslyšící Miroslav Plachý, se kterým knihovna spolupracuje na přípravě kurzů ČZJ již několik let.
Kurz se bude konat v termínu 11. 9. - 18. 12. 2012 (celkem 32 hodin), vždy v úterý od 16:00 - 18:00 hodin v pobočce krajské knihovny na Lidické ulici. Cena kurzu je 2.700 Kč.
V případě zájmu o přihlášku na kurz kontaktujte do 15. 8. 2012 paní Michaelu Kožíškovou na telefonu 353 502 803 nebo emailem
na adrese koziskova@knihovnakv.cz.