Článek

MS biketrial 2011 - Březová u Sokolova

Biketrial Březová Historie a současnost klubu Tento klub se nesmazatelně zapsal do rozvoje cyklotrialového sportu. Jeho založení se datuje ...

Biketrial Březová

Historie a současnost klubu

Tento klub se nesmazatelně zapsal do rozvoje cyklotrialového sportu. Jeho založení se datuje do počátku roku 1986 a již po roce své činnosti patřili březovští jezdci mezi krajskou špičku. V té době přibližně dvacetičlenný klub již začal pořádat oblastní a posléze krajské soutěže, v roce 1988 první

mistrovství ČR a na základě kvalitních pořadatelských schopností byla Březová pověřena pořádáním mistrovství světa – poprvé v roce 1990 a dále pak v letech 1994, 1997, 2000 a 2005. Do dnešní doby uspořádal místní klub několik desítek těchto vrcholových soutěží.

Březovští jezdci dosáhli v soutěžích mistrovství ČR několika titulů mistrů republiky a dále celé řady úspěchů světového formátu. Martin Čučman je držitelem titulu mistr světa, Radek Šeliga držitelem titulu mistr světa Federace UCI. V neposlední řadě je třeba zmínit umístění Daniela Boudy, Pavla Peterky či Ivoše Husineckého na předních místech v jejich kategoriích.

V současné době pracuje klub spíše v úrovni věrných fandů, patriotů březovského biketrialového sportu, avšak pro sportovní sezónu 2009 bude Březovou reprezentovat několik jezdců, mezi nimi je stále Daniel Bouda a Ivo Husinecký.

Ke klubovým jezdcům patří dále Jan a Martin Čedíkové, Martin Švehla a mistr ČR v juniorské kategorii Richard Lochmann, který bude letos bojovat mezi dvaceti nejlepšími jezdci v nejvyšší kategorii v ČR. V těchto dnech se k těmto trialistům připojil opět Martin Čučman.

Fotogalerie