Článek

Seznamte se: 1. díl - Zdaryvary.cz

Pro první díl Seznamte se jsme vybrali náš portál Zdaryvary.cz. V následujících řádcích tak budete moci proniknout do jeho zákulisí.

Přesouváme se tedy do roku 2007, kde vzniká myšlenka vybudovat kulturní portál pro Karlovarský kraj, který si bude klást za cíl podílet se na rozvoji kultury a informovat o možnosti využití volného času. Euforie několika přátel je natolik silná, že se začíná s přípravami. O rok později je pořádána tzv. Odpalovací párty, na níž představujeme premiéru videa Flying Circus zaměřeného na extrémní sportovce z Karlovarského kraje, vytvořené video teamem Fulface Production, které je nedílnou součástí konceptu Zdaryvary.cz. Akce byla pořádána v Lidovém domě K.Vary. Hojná účast přes 1 000 účastníků nás přesvědčila o správném záměru. Toho dne se spouští dočasný internetový portál Zdaryvary.cz

Prvotní verze webu je však natolik složitá nejen pro samotné uživatele, ale také pro správu administrátorů, kteří mají jasno, že "Tudy cesta nevede". Začínáme tedy usilovně pracovat nejen na nové verzi portálu, ale i na jeho obsahu. Reportáže ze všech možných koutů začínají růst jak houby po dešti. Po následující třech měsících je potřeba uspokojit naše potřeby a proto je pořádána druhá Zdaryvary párty konaná v klubu Irská K.Vary, po které představujeme nový web.

V nové verzi jsme připravili kalendář akcí a sekci kam vyrazit, ale i možnost zapojení samotných uživatelů, kteří mohou nahrávat vlastní report s fotkami či videem. Proto nás velice potěšil samotný zájem a pravidelné přidávání informací o aktivitách lokálních organizací jako jsou například Krajská knihovna, Kino Alfa Sokolov nebo galerie Supermarket WC. Návštěvnost portálu vzrůstá raketovým tempem a během několika měsíců dosahuje průměrná návštěvnost přes 5.OOO.

V letošním roce zakladatele střídá prvotní silnou euforii touhy provozovat originální portál Zdaryvary.cz krutá realita "Jak přežít". Je evidentní, že práce strávená nad obsahem bere spousty volného času, kterého je už i tak málo. Tento fakt se projevil v příspěvcích za posledních cca 7 měsíců.

Nechat Zdaryvary.cz ležet ladem by nám však svědomí nedovolilo. Proto v říjnu 2010 přichází první etapa změny nového webu, která přináší mnohem lepší přehlednost díky jednotlivým kategoriím a náš team Vám bude pravidelně přinášet mnoho novinek a překvapení.