Článek

Krajská knihovna Karlovy Vary Vás zve na výstavu švédského fotografa

Výstava KANTRINEHOLMSKÉ MOTIVY, která začíná v krajské knihovně vernisáží 30. června v 16:30 hodin, představí návštěvníkům jednak přírodní motivy ze švédského Katrineholmu a jeho okolí, ale také koláže s různými tématy: lidé – společnost - průmysl – sport – kultura.

Autor zajímavých fotografií, švédský žurnalista a fotograf, pan Tomas Nilsson se vernisáže osobně zúčastní a představí svou práci, svůj pohled na přírodu a dění kolem nás.
Součástí vernisáže bude i krátký kulturní program, ve kterém vystoupí například vokální skupina V.O.S.K. ze Základní umělecké školy Karlovy Vary.

Zájemci si mohou výstavu v kavárně krajské knihovny prohlédnout až do 27. srpna a jistě pro ně bude velmi zajímavé seznámit se prostřednictvím fotografií s krajinou a lidmi pozoruhodné severské země.

Výstava vznikla na základě dlouhodobé spolupráce s Katrineholmským klubem řeči a kultury, prezentovaným v České republice paní Jarmilou Kocourkovou, a navazuje na výstavu s názvem KARLOVARSKÉ MOTIVY, na které v květnu ve Švédsku představilo své práce 15 karlovarských fotografů, členů Klubu přátel fotografie Karlovy Vary.

Všechny kulturní aktivity, které se odehrávají mezi Karlovými Vary a Katrineholmem, organizuje právě zmíněný Katrineholmský klub řeči a kultury a jsou součástí Projektu kulturní výměny mezi Katrineholmem a Karlovými Vary. Projekt byl zahájen už v roce 2005. Již pět let se tak, zejména díky paní Jarmile Kocourkové, mohou obyvatelé obou měst lépe poznávat právě prostřednictvím různých kulturních akcí.
Krajská knihovna Karlovy Vary je velmi potěšena, že může na této kulturní výměně spolupracovat a rozšířit svou činnost o další aspekty na mezinárodní úrovni

 

Fotogalerie