Článek

FESTIVAL CHEBSKÉ DVORKY 2010

Historické jádro města Chebu se stane centrem setkání umělců a příznivců umění nejen z regionu. Od 9. do 12. června ožijí dvory, ...

Historické jádro města Chebu se stane centrem setkání umělců a příznivců umění nejen z regionu. Od 9. do 12. června ožijí dvory, dvorky, zahrady, uličky a zákoutí starého města výstavami, tvůrčími dílnami pro dospělé i děti, divadelními představeními, přehlídkami, projekcemi a koncerty. Na návštěvníky čekají výstavy domácích i zahraničních malířů, sochařů a fotografů, které jsou přístupné 10. - 12. 6. 10:00 - 18:00. Z řad fotografů se mimo jiné představí: Kurt Wörsdörfer, Vlastimil Kula, Lubomír Stiburek, David Kurc, Helsinki Camera Club. Výtvarné malířské práce nabídne Jaroslav Seibl, Varvara Divišová, Lukáš Georgiev a další. Street art s tématem Rajské zahrady realizuje skupina D-HHMAAAT. Během tří výstavních dnů návštěvník shlédne více než 1000 výtvarných prací jednotlivců a skupin.
Hudební programovou složku bude tvořit m. j. performance „Sváteční pop" - M. Cais, P. Nikl, O. Smejkal a J. Hradil. O zahájení festivalu se postarají Jumping Drums. V dalších dnech vystoupí Martin Chodúr, No Heroes, Eddie Stoilow, Karolína Kamberská, Jablkoň a Basta Fidel. Mladí fanoušci regionálních kapel si přijdou na své v průběhu celé soboty, kdy se na podiu vystřídá 7 formací. Milovníky divadla potěší představení Divadla Continua a neotřelé originální výstupy umělecké skupiny UMSKUP. Nebude chybět ani módní přehlídka oděvního salónu Berydesigner „Za soumraku 2010 - Entre chien et loup 2010". Závěr festivalu protančíme s legendárním DJ Milanem Illkem v rytmu „Oldies but Goldies".

Kompletní program a mapa ke stažení na: www.chebske-dvorky.cz