Článek

Zdaryvary slaví. Mapují dění už rok

Uplynul už rok od spuštění neoficiálního kulturního serveru mapujícího nejen pokulhávající kulturu v Karlových Varech, ale i v celém kraji. Za celým projektem stojí skupina lidí se stejným názorem, která se bez jakékoliv další podpory, pouze pomocí vlastních zdrojů, snaží o jakousi kulturní revoluci v Karlových Varech.

článek zdaryvary v semičce


Jde především o to, pořádat multikulturní akce a tím unikat před postupnou kulturní degradací, dále sledovat události a přinášet z nich rozsáhlé reportáže a v neposlední řadě komentovat a formulovat současné dění v kraji.
Server za celý rok zmapoval přes osmdesát kulturních zařízení, jako jsou kluby, restaurace a kina. Pomohl s propagací více než sedmi seti akcí a přinesl unikátní videa a fotoreportáže z více jak dvou set padesáti akcí. Například reportáže z posledního filmového festivalu, které zajisté mnohé pobavily, zhlédlo přes deset tisíc lidí. Historicky první zdaryvaryParty se uskutečnila v říjnu v Liďáku ve Staré Roli. V průběhu večera dorazilo neuvěřitelných sedm set lidí.
Do budoucna plánujeme inovaci celého serveru, rozšíření zdaryvaryTeamu a snad se nám povede uspořádat i další zdaryvaryParty.
Nechceme jen nadávat na to, jak žalostně málo věcí se napříč naším krajem děje. Proto raději půjdeme a budeme se snažit něco s tím udělat. Naším cílem je dosáhnout lepšího kulturního vyžití, jak pro nás, tak pro všechny generace lidí v Karlovarském kraji.


Tento článek byl 10. 12. publikován v karlovarské Sedmičce.

 

Václav Eder - eddycek.f13.cz

Fotogalerie