Článek

Lets freestyle, aneb co nás letos čeká v okolních snowparcích?

Jako každý rok v tuto dobu už zima pomalu klepe na dveře. Někdo z nás se těší, někdo už jí předem proklíná. Následující informace jsou určený hlavně těm, kteří přes zimu nesedí doma a nenadávají na tu bílou břečku venku, ale těm kteří naopak vítají první sníh se záchvatem eufórie.

Jestliže jste dočetli až sem, tak patříte zřejmě mezi ty druhé a tak se pojďme se podívat co nového a starého pro nás chystají lokální střediska a jak to letos bude vypadat s parky.

Začneme kopcem odshora, tedy Klínovcem. Již šestým rokem se můžeme těšit na jednu z nejlepších half-pipe v republice s rozměry: délka  120m, šířka 15m a výška 5m, kterou bude jako každoročně šejpovat lokální jezdec Honza Kašpar. Klínovecký snowpark bude fungovat s novým sponzorem, kterým je  TV Óčko, takže se asi můžeme těšit sem tam na nějaký záběry z parku. Letos se opět pojede lokální série závodů Klínovec Open freestyle serie. V parku se chystají menší změny v set-upu , ale jinak bude vše při starém.Info můžete průbežně sledovat na klinovec.cz, nebo na parks infu na Freeride.cz

Co nám nabídne středisko Neklid a jeho punk-metalová parta Neklid Local Riders? Hlavní luxusní novinka je to, že zde již skoro stojí  3-sedačka, kterou do zimy doufejme zdárně dokončí. Sponzoři parku zůstávají Nitro a Skateshop, set-up parku bude jako vždy záviset na sněhových podmínkách. Neklid bude nadále šejpovat Jandáč a letos vedle něj bude fungovat Martin Matoušek. Jisté je, že na Neklidě nás čekají rozmanité jibbovací překážky a profesionálně postavené skoky. Check www.neklidsnow.com!

Nově by v zimě měl fungovat i menší park v biatlonovém areálu Eduard,  kde bude šejpovat local rider Radek „Grup“ Grulich. Měl by zde být menší hravý parčík určený i začátečníkům. Vlek na Eduardu bude v provozu..Výhodou zde bude rozhodně méně lidí a levnější permice. Eduard také nabízí nespočet různých spotů.

Za zmínku také stojí snowpark na Bublavě v okresu Sokolov. Areál je vybaven 3-mi velkými a 2-mi menšími vleky, zasněžováním a to všechno po většinu sezony bez front. Najdete tam kolem 5-6 ti překážek v lině o který se stará Jarda Hájek s Lágošem.

Ve třech prvních střediscím, pokud se budete chtít naučit freestylu za pomoci instroktorů, funguje Yetti freestyle school, první freestyle škola v lokalitě. Info na

www.yettisnowboard.cz.

Takže doufam, že se potkáme někde na kopci, že nebudete zatáhlí doma!
Snowporning
Dasha