Článek

Kde se vzali Banáni? aneb „Fucking zewling“

Festival Svobody v Karlových Varech. "Svobodu vám nikdo vzít nemůže, tu máte v sobě.

Součástí projektu jsou přednášky, které dají lidem informace, s nimiž poté pracují na workshopu. Nejde o klasické přednášky, ale spíše o diskuse, člověk se dozví zajímavé a základní informace. Do škol se umísťují plakáty, nově jsou letos oslovováni studenti z jiných škol, aby se podíleli na této velkolepé akci. Osloveni byli studenti ze zdravotnické a pedagogické školy, gymnázia, obchodní akademie a TRIVISU.

 

Vyvrcholení se uskuteční 13. listopadu v podvečer u galerie Supermarket wc u podchodu k dolnímu nádraží. Bude zde uspořádána vernisáž, dále je naplánovaná party v budově staré spořitelny nebo v divadle Husovka. Tam se mohou návštěvníci těšit na studentské divadlo, rap, DJ a mnoho dalšího.

 

Letošní rok je výjimečný tím, že je to právě dvacet let od sametové revoluce. Naplánovaných přednášek se zúčastní pamětníci, historici i politici.

 

Přednášky budou od pondělí 14. září do pátku 18. září vždy od 18.00 na Střední průmyslové škole keramické a sklářské v Karlových Varech. Účast je zdarma. Mezi těmi, kteří se přednášek zúčastní, budou Jan Ruml, Jiří Kotek, Jan Horník a Ivana Havlínová.