Článek

SUPERMARKET wc – nová výstava „Miminka do dlaně“

Občanské sdružení PROTEBE live si Vás a Vaše přátele dovoluje pozvat na zahájení výstavy „Miminka do dlaně“, které proběhne ve středu 4. listopadu od 17.00 hodin v galerii SUPERMARKET wc.

Výstava prezentuje jedinečný projekt propojení sociální problematiky a designu. Občanské sdružení Nedoklubko přibližuje touto netradiční formou situaci, kdy se v rodině předčasně narodí dítě. Výstava má pomoci lidem uvědomit si, čím nedonošené děti a jejich rodiče prochází, a jak jim může jejich okolí a společnost pomoci. Příběhy předčasně narozených dětí dokumentují fotografie Jindřicha Štreita a Zdeňka Málka.

Součástí putovní výstavy jsou výsledky soutěže Design pro nejmenší miminka. Soutěž určená designérům a studentům designu je unikátní akcí v celé své škále. Soutěž dává příležitost designérům proniknout do světa, kde nerozhoduje pouze design a cena výrobku, ale i celá řada parametrů, které tyto děti potřebují.

 

Přijďte se podívat na poutavé fotografie, ukázky designérské práce a blíže se seznamte s tématem, který si jako celá řada dalších zaslouží Vaši pozornost, protože je to téma, které je součástí naší společnosti.

 

Putovní výstava zde zakončuje svou cestu po České republice a potrvá do 23. prosince 2009. Více informací na www.czechdesign.cz/nedoklubko

 

Miminka do dlaně / 4. 11. – 23. 12. 2009 / Otevřeno: pondělí–pátek, 14.00–19.00 hodin