Článek

Pipes and pints ve Slash baru

Pipes and Pints je pojem. Toužebný a očekávaný, čistý punkový potenciál, který nám přijel zahrát 23.10.09 do našeho malého Slash baru...

Tato podivná partička vznikla někdy v roce 2006, kdy začali míchat punkrock se špinavým folkem, jaký hrají třeba The Pogues. Po čase se trochu přeformovali a přidali country a rock and roll, vznikl tedy poměrně slušný mix. Kapelu nadále provázely personální změny až do současné formace. Na kontě mají jedno Ep nahrané v prosinci roku 2008. Jejich rychlý vzestup dokazuje to, co se o nich často tvrdí: hledali se tak dlouho, až se našli!

 

Nemusí se vám líbit jejich pojetí punkové muziky, nemusíte souhlasit s tím, co se Pipes and Pints snaží říct, ale 100% odhodlání a sebevražedný nasazení jim upřít nemůžete. Ostatně, myslete si co chcete, budou to oni, kdo se vždy budou smát jako poslední.

 

Koncert ve Slash baru mi opět připomněl, co je to punk, protože tato skupinka lidí dělá přesně to, co mi u mnoho punkových kapel chybí (hlavně u těch našich regionálních). Také mi to připomnělo, jak moc Vary na podobné akce potřebují mnohem větší prostory, minuta ticha za Rokáč a Kamikaze (...) ...
Již při první písničce se nedalo v první řadě dýchat, lidé to vážně vzali z ostra až do takové míry, že jsem měl strach o fotoaparát a kluci z kapely o to, aby na ně nespadl reprák, ale punk je punk že! :)

 

Po odehrání koncertu se jelo dál, hrál se fotbálek a pařilo se opravdu na povedený playlist, k mému údivu pařilo i dost žen, což považuji opravdu za dobrý punkový pátek v Karlových Varech.

Za zdaryvaryTEAM Václav Eder

Fotogalerie