Článek

Fotoreport z koncertu DREADZONE

Koncert proběhl ve středu 23. září v clubu Na Rampě. Fotky se mi zasekly na rozbitém notebooku a až dnes se mi je podařilo vylovit, tudíž tady jsou...

Krátce o Dreadzone. V čele s bubeníkem Gregem Dreadem se ve světě showbusinessu pohybují už přes 15 let. Ve své hudbě propojují reggae a taneční hudbu s elektronikou i folkem. Měsíčník Filter je ve svém čísle zařadil mezi 50 nejzásadnějších interpretů, kteří tuto sezonu vystoupili v České republice. Počátkem 90. let lidé v Londýně rádi tančili na jamajské rytmy, avšak reggae jim už neumožňovalo kmitat končetinami dostatečnou rychlostí. Napravit tento nedostatek se pokusily třeba skupiny Leftfield nebo právě Dreadzone.
Mne samotného tato hudba moc překvapila, věděl jsem o co jde, ale naživo to dostává teprve ty pravé grády,které vás nenechají klidně postávat. Zpěvák Earl Sixteen je velice charismatická osoba, když tam naběhl s tou berlí a v klidu se usadil, nebyl jsem si jist, co bude dál. Řekl nám pár věci a pak to rozjel...

 

Na prvních fotkách můžete vidět předkapelu západočeské Zajíc Company. O afterparty se postaral DJ Mikkim (mikkim - bohužel nic moc).
Západočeské lázeňské město tedy zažilo koncert nevídaného stylu, uprostřed týdne a s velmi hojnou návštěvností. Tím Rampa opět potvrdila, že umí pořádat výborné akce srovnatelné s evropskou špičkou.

 

Za zdaryvaryTEAM Václav Eder

Fotogalerie