Článek

Island 2009

12. září 2009 se v Ostrově konal už 9. ročník open air festivalu ISLAND a to na tradičním místě, v hospodě U Josefa. Přivezli jsme vám report a spousty fotek.

Letos byl Line Up o něco méně hardcorový než bylo zvykem z minulých ročníků, přesto si myslím, že to byl dobrý krok, každý si přišel na své. Jako první měli hrát SHOECUT, kteří nakonec nedorazili kvůli pracovním důvodům jednoho nejmenovaného člena.
Program se tedy posunul o hodinu a v 15:00 se začalo kapelou SPEED WIND, dále se pokračovalo klasickým českým punkem Plesnivých Fazolích, které mají v regionálním punku opravdu hluboké kořeny.
O další zábavu se postarala pražská kapela HEJTMAN, která hraje "christian-rock'n'roll", poté hardcorová legenda CENSORSHIT, o této bandě jsem zde již několikrát psal, za dodatek stojí, že to oni stojí za organizací celé této akce, čímž jim zde veřejně za všechny děkuji.
Aby to všechno nebylo na jedno brdo a přišel si na své i někdo jiný než příznivci tvrdé hudby, přišli nám zarapovat Bratři v Triku , které jistě většina z vás už také zná z minulých reportů.
Pauza od tvrdé hudby pokračovala dál v nádechu experimentální alternativy s názvem Cémur Šámur, desetičlenná banda muzikantů pochází z Vrchlabí, na scéně působí již od roku 1999 a mají za sebou hromady koncertů a nějaké to vydané CD, opravdu zajímavá hudba během které se na místě konala Fire Show, tato hudba spojená s ohněm utvořila velmi zvláštní a procítěnou atmosféru, moc jsme si to všichni užívali!
Bylo již dost pohody a proto na podium přišli pasáci ovcí, kteří si říkají SCREAM OF THE LAMBS, o jejichž bečení jsem již psal v reportu Jak bylo na Severním Vítru 09
Následný odpočinek u starých a dobrých KOZATAY nám poskytl možnost odběhnutí pro občerstvení a studené pifko a v poklidu si vychutnat tuto legendu.
Další hardcorový kousek s názvem E.O.S., pocházející z kousek od Kladna. Kapela je ovlivněna opravdu jen tím nejlepším světovým hardcorem jako je například: PRO-PAIN, BIOHAZARD, PANTERA a Soulfly. Když už jsme u těch Soulfly, na konci od nich zahráli song s názvem Roots Bloody Roots, tento song sice původně pochází z tvorby kapely Sepultura, z které pak vznikli Soulfly, ale to dodávám jen pro puntičkáře. Zmiňuji se hlavně o tom, že mě osobně to moc zahřálo u srdce, je to klasika, velká nostalgie, moc děkuji, dlouho jsem to od nikoho neslyšel tak procítěně!
A jako nejlepší na konec, hodně tvrdý a alternativní metal z názvem ANIME TORMENT, o kterém jsem zde již také psal v reportu Jak bylo na Severním Vítru 09.

O další zábavu se postarali jako každý rok RADIO DE CORSO z Ostrova se svojí chilloutovou afterparty.

 

Za zdaryvaryTEAM Václav Eddycek Eder

Fotogalerie