Článek

Sobotní metal party v Meteoru

5.9.09 se v Karlovarské hospodě Meteor, konala metál party. Vystoupily zde kapely: Fleshers, Fall of Endless Decade, Mossambic. A že to byl opravdu nářez se můžete přesvědčit v následujícím reportu.

Jako předkrm večera nám zahrála kapela FLESHERS (metal kousek od Sokolova).
Jejich historie sahá hluboko do minulosti, ale opravdový vznik kapely se datuje na duben 2007. Dle mého osobního soudu jde o celkem nadějný hudební projekt, přesto si neodpustím dodat, že kluci se potřebují ještě trochu vyhrát. Zajímavý je název kapely, který v podstatě v překladu znamená "Řezníci", což vychází z názvu povolání dvou členů kapely, kteří spolu vlastní řeznictví.

 

Po menší pauze nám přišla zahrát mladá partička z Chodova, která si říká Fall of Endless Decade (crossover - core), byl jsem na ně celkem zvědav. Kapela je opět celkem mladý projekt, ale přesto už působí jistým sebevědomím. Jde o opravdu dobrý crossover , který se mě osobně moc líbil, jen mi malinko na některých pasážích přišlo, že se kluci chodí až moc inspirovat k jiným kapelám. Přesto mě hodně zaujali, dokonce i to, jak zpěvák dokázal publikum hecovat a publikum spolupracovalo, mají to tak trochu na to publikum stavěné. Hodně moc se mi také líbilo, že zpěvák kapely vyprovokoval "Walls of Death"(pro nemetalové fanoušky dodávám: Dvě řady fans se postaví proti sobě a na pokyn kapely vyrazí proti sobě.) Opravdu mě to pobavilo, jak show, tak hudba zmíněné kapely. Příště snad i vyprovokují "Circle Pit". Také nemohu zapomenout pochválit skladbu s názvem "Carnage", ta se jim opravdu povedla.

 

Do třetice všeho dobrého - známí a dobří Mossambic hardcore-emo - Chodov. Kapela šíří své emotivní výkřiky již od roku 2003 a pochází z rozpadlé kapely Goodfoul. Mají za sebou jedno album s názvem "Only one" a rozhodně nejsou v našem kraji neznámou stopou v hardcore-emo scéně. Sice nejde o můj osobitý styl, ale mohu usoudit, že jde o dost vyhranou smečku.

 

Všechny tři kapely určitě stály za poslechnutí. Návštěvnost byla hojná. Uznávám, že dorazilo více lidí z Chodova, než z KV, ale to je to, co mě na tom fascinovalo - že za těmi kapelami jejich fans cestují. To je pro začínající amatérské kapely hodně důležité.

 

Za zdaryvaryTEAM Václav EDDYcek Eder

Fotogalerie