Článek

Promo: City Triathlon 2009

Dva dny zbývají do triatlonového víkendu v Karlových Varech, které hostí ITU Evropský pohár v olympijském triatlonu. Dva dny plné sportu a kultury připravili organizátoři pro závodníky a diváky letošního City Triathlonu.

„V roce 1994 se konal první triatlonový podnik v Karlových Varech jako součást série Českého poháru. Už před patnácti lety přitahovaly závodníky neopakovatelná atmosféra lázeňského centra, skvělá divácká kulisa a těžké tratě. I v roce 2009 zůstávají všechny tři závody – WITTE Automotive Baby Duathlon, MČR Age Groups i Evropský pohár – u kulisy kolonád a parků. Samozřejmě to s sebou přináší mnohá omezení pro Karlovaráky a lázeňské hosty. Letos jsme se navíc termínově sešli s další sportovní akcí,“ vysvětluje Vladimír Malý. „Chceme poděkovat všem za pochopení a podporu. V náročném programu bychom se určitě neobešli bez dvacítky strážníků městské policie, jejich kolegů z Policie ČR a více než stovky dobrovolníkům,“ upřesňuje Malý.

Blížící se srpnový víkend nebude jen o sportu hobby či profesionální úrovně. Bohatý doprovodný program s hudebními a tanečními produkcemi je bonusem pro všechny triatlonové fanoušky a návštěvníky Karlových Varů. Revivalové kapely, hip hop a break dance budou k vidění na pódiu před hotelem Thermal po oba dny.

Dopravní omezení:

WITTE Automotive Baby Duathlon

Místo konání: koupaliště Rolava

Start: 22.srpna v 10:00

MČR Age Groups a open závod příchozích

Start: 22.srpna v 15:00

ITU Evropský pohár v triatlonu:

Start: 23.srpna, ženy v 10:00, muži v 15.00

Místo konání:

koupaliště Rolava

cyklistické městské okruhy:

Po výjezdu z koupaliště Rolava pokračuje závodník k městskému okruhu touto trasou Mlýnská → Hraniční → Rosnická → Merklínská → Sedlecká→ Jáchymovská → Nákladní → Ostrovský most. Závodník absolvuje celkem sedmkrát městský okruh: nábřeží Osvobození → I. P. Pavlova → Karla IV. → I. P. Pavlova → Vřídelní → Jánský most → Tržiště → Zámecký Vrch → Petra Velikého → Křížíkova → Krále Jiřího → Dr. Davida Bechera → T. G. Masaryka → nábřeží Osvobození → doprava na I. P. Pavlova do dalšího okruhu.

běžecké okruhy:

Po výběhu z depa se vydávají závodníci touto trasou → ochoz kolem řeky Teplé → Zahradní ulice → Mlýnská kolonáda → Dvořákovy sady → před Thermal.

Omezení na linkách MHD v Karlových Varech:

V sobotu od 14.00 do 18.00 hodin budou zcela bez obsluhy zastávky I.P. Pavlova, Lázně III. a Hlavní pošta. Od 15.00 do16.00 hodin budou zcela bez obsluhy zastávky Horní nádraží a Vítězná. Více v příloze.

V neděli od 9.00 do 18.00 hod. budou zcela bez obsluhy zastávky I.P. Pavlova, Lázně III. a Hlavní pošta. Od 10.00 do 11.00 aod 15.00 do 16.00 hod. budou zcela bez obsluhy zastávky Horní nádraží a Vítězná.

Více informací na www.mmkv.cz.

Přijďte na Slot Game City Triathlon 2009 závodit, fandit a bavit se! Staňte se součástí velké triatlonové rodiny o víkendu 22. – 23.srpna!

Více informací naleznete na www.citytriathlon.cz.

 

Fotogalerie