Článek

promo: HIP HOP KEMP 2009

Osmý ročník festivalu Hip Hop Kemp, který proběhne 20-22. srpna na letišti u Hradce Králové, nese podtitulek „Most legendary hip hop world meeting“ a má letos opět ambici stát se svátkem všech fanoušků hip-hopu.

Toho chce dosáhnou pomocí nabité hlavní stage, kde vystoupí člen legendárních Wu-Tang Clan Method Man, La Coka Nostra, Lady Sovereign, Termanology a dvě stě dalších vystupujících z celého světa včetně špičky česko-slovenské scény (Kontrafakt, Indy & Wich, Vlašimi 518…). Method Man je rapper/herec, kterému vyjde letos nové album „Blackout 2“ s parťákem Redmanem. La Coka Nostru můžete znát přes uskupení House of Pain a jejich píseň „Jump Around“. House of Pain, Ill Bill, Sline a Big Left jsou členy La Coky, jejíž show je energická a zničující. Jejich koncert je v Čechách debutem a skvělou příležitostí vidět tak kvalitní rappery stát pohromadě na jednom pódiu.

Kromě hlavní stage Hip Hop Kemp menší pódium, kde vystoupí přední čeští rappeři. Návštěvníci si mohou být jisti i šesti hangáry, které budou nepřetržitě hrát všechny styly spojené s urban kulturou – dubstep, grime, R’n’B, dirty south, reggae, dancehall… Příznivci hip hop battlů ocení freestyle, beatbox a DJ battly, které budou během festivalu probíhat a na něž se budou moci přihlásit všichni, kteří na to mají.

Doprovodný program je rok od roku jiný a různorodý. Osmi set metrová graffiti stěna je rájem pro milovníky „streetového umění“, na breakdance stagi budou po celou dobu festivalu probíhat souboje o nejlepšího breakera, i volné exhibice, a streetballová hřiště poslouží každému, kdo se bude chtít do streetballu zapojit. Dále se o zábavu postarají vodní fotbal, rodeo, BMX exhibice, bungee-jumping, zorbová dráha a další…

Dvě desítky barů a široký výběr jídel je každoroční samozřejmostí festivalu, stejně jako sprchy s teplou vodou a velké množství záchodů. Letošní novinkou je VIP zóna, která je limitována 1500 místy a která nese následující výhody oproti normálnímu vstupu: bazény, samostatné odbavení bez front, přístup na speciální tribunu vedle hlavní stage…

Lístky jsou k dostání  v srpnu 1100,- (2200,-vip) a na místě 1200,- (2200,-vip). Více informací o vstupenkách naleznete na www.hiphopkemp.cz/tickets.

Hip Hop Kemp se snaží rok od roku vylepšovat a má ambice se stát nejlepším zážitkem letošních prázdnin. Přijeďte poznat lidi z 27 zemí, užít si na 200 kapel a stát se součástí největšího hip hop festivalu ve střední Evropě. Festivalu s atmosférou.

Hip Hop Kemp Line-up:

Method Man /USA/
La Coka Nostra (ILL Bill, kompletni House Of Pain - Everlast aka Mr.White, Danny Boy, DJ Lethal, Big Left, Slaine) /USA/
Lady Sovereign /UK/
Termanology /USA/
Bishop Lamont + Black Milk /USA/

B.o.B. /USA/
Blu & Exile /USA/
Devin the Dude
Killa Kela + Bashy /UK/
Blak Twang /UK/
Fallacy /UK/
El Da Sensei + The Returners /USA, PL/
Torae /USA/   
Reks & DJ DBefekt /USA/
DJ DBEFEKT & Soul Theory /USA/
Cymarshall Law /USA/
Reef The Lost Cauze /USA/
Sicknature + Snowgoons /DK, D/
John Robinson (Lil' Sci from Scienz Of Life) /USA/
U-N-I /USA/
Kontrafakt /SK/
Vladimir 518 + Hugo Toxxx & DJ Trafik /CZ/
Indy & Wich + LA4 /CZ/
Moja Reč /SK/
PIO Squad /CZ/
Vec /SK/
Opak + Nenapravitelné Decko & Groovin Heads band /SK/
Strapo & DJ Spinhandz /SK/
Hip Hop Kemp