Článek

PÁTEK pod Chebákem, na Povaleči a na Underground párty.

V pátek 7.8.09 se konalo v Karlovarském Kraji hned několik dobrých akcí najedou, náš zdaryvaryTEAM se pokusil za noc objet alespoň tři akce, a výsledek?

Chebský Most, tedy pod ním. Zde se konala taková akcička pod krycím názvem TRIBUTE TO HIROSHIMA, k vidění zde byla HOLDEN, rock-popová kapela ve Varech již nějakou dobu fungující. Tato partička lidí původně pochází z divadelního souboru studia Dagmar (nachází se na ulici Lidické v budově SOŠ pedagogické – již v září opět v provozu a jejich kompletní program zde naleznete). Jde o velmi mladou a nadějnou kapelu plnou začínajících umělců.
Jako další kapela se předvedl Západní Projev, hip hop-rap. Jakési západní uskupení existující od roku 2004, ne třeba dále komentovat, snad jen, že se mi zdál trochu blbý zvuk, ale přeci jen, bylo to pod mostem, že.

 

Poté byla slyšet i legendární alternativa s názvem SHOE CUT (čte se šuk**), tuto smečku si ani já neodvážím zaškatulkovat, oni si tak nějak pohrávají se vším, ať jde o funky či reggae nebo hip hop, ale hrábnou si i do rocku a možná i do silnějších tónů. Každopádně jde o velmi zajímavou hudbu, která stojí za poslech. Zpestřením byla i malá soutěž o to, kdo pozná, co zpívají v jedné písničce. Ten, kdo poznal, měl šanci vyhrát CD nebo tričko.

 

A nakonec dvě hardcorové legendy z okolí - ANIMAL RESOURCES a CENSORSHIT. Tak trochu mi to připomnělo Brooklynský most, tam také hrávala tehdejší hardcorová scéna typu Biohazard a Sick Of It All a podobní - „Down For Life“, že.
Kulturně rozpoložená hudba, hodně lidí, dobré pivo, ano to je náš Karlovarský Brooklynský most, tedy Chebský, bohužél, zde akce běží pouze do 22:00, proto jsme se vydali podívat na Valeč Povaleč.

 

Valeč je krásné místo, když tam přijíždíte za tmy jako my, narazíte na tmavý kostel, který působí tajemným dojmem, skoro jak z nějaké knihy od Stephena Kinga. Opravdu doporučuji navštívit klidně i jen tak, a kord když se zde koná jeden z nejvíc free alternativních festivalů v ČR. Vstup volný a spousta hudby v dobrém prostředí. Byli jsme se podívat (tedy část teamu) na legendární Prago Union v čele s Katem (Dephem) z bývalého Chaozzu, ne, opravdu nejde o vtip, dokonce chystají nové album. Mezi tím, co hrála tato hip hopová legenda (a že to bylo docela dobré), já jsem se byl podívat v DJ stage a poslechnout si ANS & Raster (breakbeat/dubstep), které opravdu jelo dobře. Stage sice byla mírně z kopce, takže se člověk musel při paření aklimatizovat, ale to kompenzovalo opravdu dobré osvětlení. Jen škoda, že jsme tam byli tak krátce, že se ani nepořídily fotky. Vzhledem k časovému plánu jsme se okolo jedné hodiny ranní vraceli zpátky do Karlových Varů na UNDERGROUND PARTY v pasáži, právě v těch prostorách, kde se konal 4ELEMENTS, krásný industriální sklep.
Zde to frčelo tuším již od osmé hodiny večerní, tudíž jsme přišli na rozjetou párty, kde bylo opravdu co dělat - Bar, stroboatack, lights, laser, soft porn visual show, luxa3 sound, maybe guest to vše a ještě víc až do pozdních ranních hodin, opravdu vypečený pátek v Karlovarském Kraji :]

Za zdaryvaryTEAM Václav Eder

Fotogalerie