Článek

Open Air u Josefa

Tuto sobotu (18.7.009) se konal nedaleko Karlových Varů, a to na samém okraji Ostrova, tradičně v areálu hospody (jménem) u Josefa menší festival zaměřený na tvrdou hudbu (punk, hardcore, metal)...

Vystoupily zde jak místní regionální kapely, tak i mimo regionální. Celkem jich bylo 9 - Neparkovat Vjezd, Falešný Obvinění, Black Hill , Noisebone, Shogun Tokugawa, Bed Sores, Ex Archa, Secret of Darkness, Animal Resources

 

Mimo tvrdou hudbu byla opodál připravena mini Tekno stage, což bylo velmi zajímavé, já sám za sebe mám rád trochu té multikultury. Přiznám se, že když zrovna hrála jedna nejmenovaná punková kapela, rád jsem si zašel poslechnout bouchání. Milé překvapení se neslo i v konverzaci s teknařema o Zdaryvary, ale to už bych odbíhal od tématu.

 

Půjdeme rovnou k organizaci, která dle mne trochu pokulhávala, ale i přesto si myslím, že to nebylo až tak zlé, jak jsem slyšel od lidí okolo.. Původně byla celá akce vypsána na 13:00, pak se pošoupla na 15:00. Rozhodli jsme se na akci dorazit lehce po páté hodině večerní (nerad chodím na nerozjeté akce). Když jsme dorazili na místo (já + doprovodná fotografka), akce pořád ještě nebyla odstartována. Dostalo se nám sice milého přivítání od samotného pořadatele a vysvětlení, proč co a jak (skutku velká smůla, kterou nikdo nemohl ovlivnit), ale přesto jsem nepochopil původní šoupání s časem. Jediné, co v tu chvíli bylo slyšet, bylo opět tekno. Abyste rozumněli celé situaci, konstrukce podia, která se tam používala, tam stojí už 7 let, a zrovna tento den (jako naschvál) praskla nějaká hlavní opěra konstrukce, která držela plachty, aby do prostoru podia nepršelo. Skutku velká smůla, když vezmeme v potaz, že tento den pršelo intenzivně od samého rána. Navzdory těmto nemilým situacím se povedlo konstrukci opravit (prý to nebylo levné) a okolo šesté hodiny večerní opravdu začala hrát první kapela.

 

Nějaké kapely nakonec ani nehrály (naposled odřekli atd), ale co mě osobně překvapilo, byli Shogun Tokugawa, kapela pro mě neznámá a myslím, že mě opravdu překvapila, určitě stojí za poslech. Nejvíce jsem se ale těšil na rokycanské Bed Sores, kteří jsou již v karlovarských kruzích profláklí. Jejich styl se zvedl tím, že dotáhli láhev Absinthu a dali jí volně k dispozici první řadě, kde jsem mimochodem byl i já a celá moje banda, rychle jsme toho využili a skoro celé jsme jim to během chvíle vycucli. Ex Archa se také předvedla ve své plné kráse. Zbytek kapel také nezklamal.

 

Jediné, co se dá opravdu vytknout je pivo, to opravdu bylo hnusné, ale myslím že kvalita grilovaného masa to vykompenzovala. Tvrdá hudba a maso je jedna a ta samá báseň. Také je škoda toho počasí, pořád nějak poprchávalo, kvůli tomu dorazilo jen 150 lidí, což byl deficit, který nemohl nikdo ovlivnit.

 

Doufejme, že pro další ročník někdo objedná lepší počasí a nebude tolik problémů okolo.

 

Za zdaryvaryTEAM Václav Eder

 

Foto: Václav Eder, cwrk@email.cz, Terezzzka

Fotogalerie