Článek

FOTOREPORT: 1. den Mezinárodního filmového festivalu

Včera jsme si mohli začít užívat rušnou festivalovou atmosféru, která začala po náročných přípravách v 17:00 u hotelu Thermal v ...

Včera jsme si mohli začít užívat rušnou festivalovou atmosféru, která začala po náročných přípravách v 17:00 u hotelu Thermal v doprovodu skupiny Jumping Drums.

 

V 18:00 se všichni, co vydrželi nápor vedra, mohli konečně dočkat příjezdu festivalových limuzín, které na červený koberec, za doprovodu moderátoského dua Miloše Pokorného a Romana Ondráčka, přivezly několik významných hostů jako třeba: prezidenta MFF pana Jiřího Bartošku s manželkou, prezidenta ČR pana Václava Klause s Lívií Klausovou, ministra zdravotnictví Bohumila Fišera, režiséra Miloše Formana v doprovodu herečky Evy Holubové, expremiéra Topolánka se svou přítelkyní, Marka Ebena, Lubomíra Lipského, Miroslava Donutila s chotí a další. Každého z herců a politků přivítal na čeveném koberci primátor Werner Hauptmann.

 

Po ceremoniálním příjezdu se celé dění přesunulo do velkého sálu hotelu Thermal. Zde po "hrátkách s barevnými efekty a magickým igelitem", o které se postarala show bratrů Cabanů, proběhlo představení všech oficiálních znělek. Během večera byla oznámena finanční podpora festivalu pro oblasti poškozené povodněmi, z každé vydané vstupenky jde na povodně 1 koruna. Cenu ministra kultury pak jako překvapení přijala dojatá umělecká ředitelka festivalu Eva Zaoralová. Prezident festivalu Jiří Bartoška poté prohlásil festival za zahájený.

 

Dalším všemi očekávaným hřebem zahajovacího dne MFF byl tradiční ohňostroj, který i letos začal "tradičně" se spožděním, ale zato byl vcelku vydařený.

Po tomto náročném zahajovacím dni jsme se nechali strhnout a zavítali do klubu Aeroport, který je v budově bývalé spořitelny a závěrem celého fotoreportu Vám přinášíme i pár snímků z tohoto festivalového klubu.

 

 

Fotogalerie