Článek

Přijďte pozdravit hvězdy na červený koberec

Přehlídku slavných hostů karlovarského filmového festivalu odstartuje v sobotu vpodvečer světová premiéra Dobře placené procházky ...

Přehlídku slavných hostů karlovarského filmového festivalu odstartuje v sobotu vpodvečer světová premiéra Dobře placené procházky Miloše Formana. Spolu se slavným režisérem se po červeném koberci před hotelem Thermal projdou i herci z filmu, který natočil podle svého stejnojmenného divadelního představení. Návštěvníci festivalu se tak mohou těšit na Jiřího Suchého, Dášu Zázvůrkovou či Terezu Hálovou.
Miloš Forman a spol na červeném koberci – sobota 4. července v 17 hodin

V neděli představí svůj film slavná francouzská herečka Isabelle Huppertová. Předsedkyně letošní hlavní poroty festivalu v Cannes přijíždí do Varů se soutěžním filmem Villa Amalia režiséra Benoîta Jacquota. V neděli uvede svůj film a převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.
Isabelle Huppertová na červeném koberci – neděle 5. července v 17 hodin

Úterní večer bude v Karlových Varech patřit světové premiéře nového hororu režiséra Juraje Herze. Svou T.M.U. představí spolu s početnou delegací tvůrců a herců ve složení scenárista Martin Němec, představitel hlavní role Ivan Franěk a herečka Lenka Krobotová, slovenský herec Andrej Hryc a polská herečka Małgorzata Kozuchowska.
Juraj Herz a spol na červeném koberci – úterý 7. července v 23 hodin

Další hvězdní hosté přijíždějí v závěru festivalu. V pátek vpodvečer převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii americký filmový a divadelní herec John Malkovich. Při té příležitosti také představí svůj režijní počin Tanečník seshora.
John Malkovich na červeném koberci – pátek 10. července v 17 hodin

V pátek přijíždí na festival také herec Antonio Banderas, který tu večer převezme Cenu prezidenta festivalu. Představitel mnoha slavných rolí z filmů Pedra Almodóvara či hollywoodských hitů v pátek uvede svůj režijní počin Letní déšť.
Antonio Banderas na červeném koberci – pátek 10. července v 21.30 hodin.

zdroj www.mffkv.cz